PHILIP JÖNSSON

En OS-guldmedaljörs och parasportares imponerande resa

Philip Jönsson är den ultimata paralympikern. Och inom hotellfamiljen Meeting Småland Hotel Group har det länge varit en dröm för oss att få arbeta med Philip, som är en av våra absoluta stamgäster då många träningsläger spenderats på skyttecentret i Sävsjö. Sedan cirka 1 år tillbaka är vi samarbetspartners, vilket är otroligt givande för båda parter. 

Just nu ligger Philip i hårdträning inför OS 2024 i Paris. Blir det kanske ytterligare en pallplats och till och med guld? Vi håller tummarna och är mäkta stolta att få vara med på ett hörn i Philips fantastiska satsning och idrottskarriär. 

Philip är en härlig kille och idrottsman och dessutom en fantastisk föreläsare. Så söker ni någon som kan inspirera, engagera och underhålla, så är Philip helt rätt för din grupp. Han lever själv efter devisen "Det finns inga problem utan bara möjligheter"

Philip föreläser gärna om hur det är vara "handikappad och elitidrottare".  Han blandar allvar med en stor portion humor, vilket ger dig som lyssnare en fantastisk känsla.


Philip har uppmärksammats i följande sammanhang

  • Tog OS-guld i skytte på Paralympics i Tokyo
  • Tog emot Sportspegelns pris på Idrottsgalan 2022
  • Har varit nominerad till Radiosportens Jerringpris


Förslag på föreläsningar med Philip

  • Från ett funktionshindrat perspektiv berättar Philip om hur det är att leva med ett stort funktionshinder och hur han blir bemött. Han berättar utifrån sina egna upplevelser med en del allvar, men alltid med glimten i ögat.
  • Från en elitidrottares perspektiv. Hur det är att vara elitidrottare och funktionshindrad. Hur det är att nå sina drömmar, men också hur hårt det är att misslyckas. Hur viktigt det är att ha en idrott, hobby eller sysselsättning.