HÅLLBARHET HELA VÄGEN

I det cirkulära hållbarhetsarbete som Meeting Småland Hotel Group bedriver är den sociala hållbarheten en viktig och prioriterad del. För oss är det mycket viktigt att ge tillbaka till orten och regionen där vi verkar och arbetar. Vi arbetar aktivt för att främja ett aktivt föreningsliv och är därför stolta sponsorer av HV71, IFK Värnamo, Padel Arena Vrigstad, Vrigstads IF, Stensjöns IF, Sävsjö innebandyklubb, HA74 samt Vrigstads Motorklubb

För oss inom Meeting Småland Hotel Group är vårt dreamteam av fantastiska medarbetare, som vi har runt om på våra mötesplatser, guld värda. De är vår allra viktigaste resurs och styrka. Därför blir det extra viktigt för oss att alla våra medarbetare mår bra och trivs hos oss på jobbet, men också har ett härligt liv utanför jobbets fyra väggar. Därför är vårt engagemang i föreningslivet så viktigt för oss. För om orten och regionen där vi verkar mår bra, så har också våra medarbetare och deras familjer en chans att ta del av den här härliga gemenskapen där rörelse, kamratskap, glädje och framtidstro kan fortsätta gro och frodas. 


VÅR MÖTESPLATS I VRIGSTAD

Meeting Småland Hotel Group har tagit ett strategi beslut gällande mötesplats Hotel Vrigstad. Nu ligger inte enbart fokus på närproducerad mat i vår ständiga utveckling för miljön. Svanenmärkning, konvertering från olja till bergvärme, installation av modernaste värmeåtervinningen och installation av Sveriges största solcellsanläggning på ett hotell. Inom ramen för vårt hållbarhetsarbete arbetar vi med stort fokus även på de sociala hållbarhetsaspekterna, där just delar som att ge tillbaka till orten och regionen där vi verkar är en mycket viktig fråga för oss. Vi gör en stor insats för miljön och vi hoppas att ni som gäster väljer en grönare anläggning. Det är vi stolta över för i slutändan blir vi alla vinnare! 

Solcellsanläggning på Best Western Hotel Vrigstad

Med hjälp av solens strålar och den solenergi som skapas drivs idag delar av mötesplatsen Best Western Hotel Vrigstad. Vår solcellsanläggning visar gäster, medarbetare och övriga intressenter en synlig lösning på hur ett hotell inte bara konsumerar utan också bidrar till att skapa förnybar energi. Satsningen är ett led i mötesplatsens affärsstrategi att skapa långsiktigt värde och bidra till en hållbar utveckling, både lokalt och globalt. 

För oss inom Meeting Småland Hotel Group där Best Western Hotel Vrigstad ingår, är det viktigt att investera i hållbara lösningar, vilket för oss helt enkelt är ett sätt att framtidssäkra en lönsam verksamhet och på så sätt fortsätta vara en attraktiv mötesplats för våra kunder. Cirkulära resurser är ett prioriterat fokusområde för Meeting Småland Hotel Group och framöver kommer Hotel Vrigstad att fortsätta sin hållbarhetsresa genom ytterligare klimatsmarta investeringar. Med ett cirkulärt tänk ställer vi om våra verksamheter och formar effektiva kretslopp som ytterligare minimerar vår klimatpåverkan, minskar våra utsläpp och säkerställer ett smart nyttjande av våra resurser, vilket ligger helt i linje med vår vision om en mer hållbar framtid för oss, våra barn och framtida generationer. 


Treetool UF & Best Western Hotel Vrigstad

Cirkulära resurser är som nämnts tidigare, ett prioriterat fokusområde för vår hotellfamilj Meeting Småland Hotel Group och framöver kommer Hotel Vrigstad att fortsätta sin hållbarhetsresa genom ytterligare klimatsmarta investeringar, där samarbetet med Tree Tool UF och deras nyckelkort i trä, är ett naturligt steg i rätt riktning.


UF företaget strävar efter att bidra till ett fossilfritt samhälle. De anser att varje del i samhället som kan bytas ut, bör bytas ut mot ett miljövänligare alternativ. Deras affärsfokus ligger därför på det cirkulära materialet trä, eftersom det är ett hållbart material med lite eller nästan ingen miljöpåverkan. Företaget har sitt säte i Småland, som ju dessutom är känt för sina stora skogar, vilket betyder att produkterna är närproducerade av unga lokala entreprenörer. Företaget säljer en spännande produkt som ligger helt rätt i tiden och som passar just vår hotellverksamhet klockrent.


Vill du veta mer om vår satsning på hållbara nyckelkort i trä som är producerade på plats i Småland, är du varmt välkommen att kontakta oss på info@hotelvrigstad.se.  


Tanka energi & ladda bilen = perfekt KOMBO

I maj 2023 installerade vi fyra stycken laddstolpar med dubbla uttag ute hos oss på Ullinge. Ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och en fin service till alla våra gäster. Vi är mycket glada och stolta över att kunna erbjuda våra gäster möjligheten att ladda sin elbil under besöket hos oss. Det är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete och i vår satsning på en hållbar framtid för oss och framtida generationer. Vi har fyra stycken laddstolpar med dubbla uttag, vilket gör att vi har hela åtta ladduttag här hos oss på Ullinge.

Vill du veta mer om våra elbilsladdare är du varmt välkommen att kontakta oss på info@ullinge.se.